Decoupage

среда, 18. фебруар 2015.

Још мало од трпезe ca мог јубиларног рођиша






Мој јубиларни рођиш се славио ко Ивкова слава 5 дана, хе, хе.
Па су тако ово слике од једног дела хране. Били су ту на репертоару млинци са ћуретином (које нисам сликала као што врло често не сликам многа јела која направим), свињски ролат са качкавањем и шунком (купљен готов сиров, само печен у рерни),  незаобилазно предјело и свежа салата.
А од новитета правила сам јорогован салату (или бомба салату - са шунком, качкаваљем, печеном паприком, ренданом (куваном) цвеклом, мајознезом и са јако мало павлаке). Као и салату од целера, ораха и горгонзоле (која је била право гастрономско уживање за непце са мало хлеба и уз чашу моје омиљене "Фрајле"...).
Питице са зељем и сиром, питице са качкаваљем и шунком, плетеница од теста са сиром...
И сетих се оне песме Ђорђа Балашевића  - Ал се некад добро јело баш...
Хе, хе како време одмиче све сам већи гурман и мислим на разна уживања ...

Нема коментара:

Постави коментар