Decoupage

уторак, 16. јул 2013.

Liličasti set

Liličasti poslužavnik je poručen kao poklon za osobu koja je prefinjena a voli ljubičastu boju i njene tonove. Uz poslužavnik svojoj stalnoj "mušteriji" sam uradila na poklon i podmetače. 
Nakon razmišljanja i nekoliko varijanti odlučila sam se da sama napravim ovu nijansu ljubičaste boje (mešajući belu, jorgovan i tamnoplavu boju). Sa spoljašnje strane kao kontrast je urađena tamnija ljubičasta boja sa dodatkom srebrne boje (što se ne vidi baš na slikama), pa ima blag odsjaj na srebrno. Uz sve to šablonima sam ukrasila ivice (motiv srce). 
Pomišljla sam da još nakitim poslužavnik nekim drugim tehnikama ali sam ipak odustala, jer mi je delovalo da sam postigla to što je traženo od mene  - da set ima jednostavnost i prefinjenost uz lila boju.





























субота, 6. јул 2013.

Jaja išarana za Uskrs 2013. godine

Svake godine kad dodje vreme farbanja jaja ja se igram i smišljam neke nove ideje, pored onih standardnih. Koristila sam tu razne tehnike, bojene su prvo običnim bojama i lukovinom. Neka su kupljena bela pa nisu ni bojena. Uz upotrebu raznih ukrasnih zezalica, tu je primenjena i deco tehnika, upotrebljene gumice, selotejp, razne travke, crtano po jajima... 
Ove godine sam neka jaja ukrasila ovako: