Decoupage

субота, 16. март 2013.

Treća daščica za Mladence

Kad sam radila ovu daščicu vodila sam se mišlju kako će je neka "mlada" domaćica gledati dok sa ljubavlju kuva ručak, neki džemić za svog dragog "pužića", za svoju dečicu, za svoju porodicu. 
Jer kuvanje po meni jeste jedna vrsta ljubavi tj. i kroz naše kuvanje se može osetiti čista emocija koju gajimo za naše najmilije.







Još jedna daščica

Iz "moje radionice" stiže još jedna daščica.







 


Kuhinjska daska - drzač za krpe, peškiriće, kuhinjske rukavice





































U susret Mladencima stigla je i ova dasčica.

понедељак, 11. март 2013.

Futrole za mobilne telefone unikatne i šarolike

U poslednje vreme čini mi se svi gledamo da u kupovini prođemo što jeftinije, da kupimo nešto lepo a povoljno. Opet se koristi "ona" reč - tako popularna: kriza...
I tako opet pred 8. mart razmišljam šta bih mogla da napravim da upotpunim svoju ponudu radova, šta bi to moglo da bude lepo a da se lakše proda, da imam finu zaradu i neki račun (a ne da radim za poklanjanje i onako a cene materijala i repromaterijala rastu i dalje). I setim se da sa poslužavnika i kutijica pređem na futrole za mobilne telefone (imala sam ranije izlete radeći novčanike i male tašnice). To su sitnice kojima se može obradovati svaka mlada osoba (mlada godinima ili duhom - svejedno). 
Svaka futrola je različita, nosi neki svoj pečat i svoju poruku a uz cvetić biće simpatičan poklončić. I moram reći (što nije baš u mom maniru jer ja nisam tip koji se hvališe a ni koji ima te "naročite" sposobnosti) da mi je ta ideja bila dobra. 
Futrole su ovog puta pink (što na slici ne izgleda baš tako), crne i ljubičaste boje. Evo slika pa ko voli nek izvoli (neke su već prodate).










Crveni poslužavnici naručeni kao poklon za 8. mart

Pred Dan žena dobila sam porudžbinu za dva crvena poslužavnika. Poslužavnike je naručila jedna žena koja je želela da njima ukaže pažnju svojoj majci i svojoj svekrvi. Želela je da budu crvene boje, a ostalo je prepušteno mojoj kreativnosti. Ovog puta nisam htela da koristim krakel i dodatne ukrase, zbog efektne boje više sam išla na jednostavnost i ljupke motive. Na jedan sam dodala kao ukras malu žutu mašnicu a na drugi sam ukrasila (gitom) listićima. Važno je da je mušterija bila zadovoljna i da su polužavnici ispunili svoju pravu namenu - postali su lepa pažnja, jedinstvena uspomena  koja je uz to i korisna.