Decoupage

недеља, 18. март 2012.

Dascica sa dva lica

Dugo nisam radila dascice a upravo njih sam u pocetku puno i radila. Sad uglavnom radim kutjice i posluzavnike. Ali doslo je vreme da radim ponovo daske i ... 
Ovu dascicu sam uradila za PRODAJU. Ima 2 lica, tj moze da se zavisno od zelje i raspolozenja gleda njena prednja ili zadnja strana. Pa ko voli nek izvoli ;)

Jedan poklon za 8. mart

Kada sam krenula da radim ovaj posluzavnik prva zamisao je bila vezana za to da bude u tonovima ljubicaste boje, iznijanisran i iskombinovan sa belom bojom. Posto je poklon za zaovu a ona takodje voli ljubicatu boju bilo je jasno od cega krenuti. Sto se motiva tice vise njih je bilo u opciji ali sam na kraju izabrala ljubicice. Jos jedna stvar je bila takodje jasna -napraviti neki ukras koristeci git za drvo i uz sablone. Vidjala sam radove drugih kreativnih dama i dopalo mi se al sad sam to i prvi put isprobala. Bice prilike za jos vezbanja i usavrsavanja u mojim narednim kreacijama.

уторак, 13. март 2012.

Ljubicasti posluzavnik

Posluzavnik predivne ljubicaste boje (koja se ne vidi dobro na slici, nije tako tamna) sam radila jos krajem decembra i zbog poteskoca u radu (tehnickih problema - iako sam vodila racuna da pozadina ispod motiva bude svetlija papir je bio suvise tanak i motiv nekako nije ispao vidljiv) ostao je da ceka malo vise vremena za doradjivanje, tako da je to trajalo sve do kraja februara.
Uz dodate boje i poteze cetkicom iznijansirala sam cvetove na posluzavniku. Za prvi moj put nije ispalo lose, mada je daleko od onog sto bi jedan perfekcionista kao ja zeleo. Al dobro, kad bude vremena radicu jos na polju - slikanja. Za sada je to ostalo ovako. Osoba koja je kupila posluzavnik bila je vise nego zadovoljna (doduse ja nisam skroz, ali eto izazova za jos ucenja).
Ovako je izgledalo na pocetku 
A ovako na kraju.


Klimtov - Poljubac kao poklon...






Dugo me nije bilo, nazalost. Radim prekovremeno mesecima i ne stizem da se posvetim svojoj ljubavi, svom hobiju. Tu sam mislima i kad sam negde drugde, bar mislima.
Ovu kutijicu sam zapocela jos za Bozic i zavrsila sam je tek u martu mesecu. Posto je to poklon devojci koja jako voli bas ovu sliku onda je motiv za kutijicu bio lak. A boje su bile prirodan izbor. Kutijica je pored mog cvetnog aranzmana (jos jedan moj hobi) - japanske ikebane.
Poklon je vec otisao u prave ruke, a mene cekaju 2 posluzavnika da ih zavrsim.